woensdag , november 25 2020
Jorrit Hendrix
Jorrit Hendrix in duel tegen AZ
Home / Blog / Matchday: PSV-AZ

Matchday: PSV-AZ

De eerste wedstrijd in het vernieuwde Philips Stadion vindt vandaag plaats tegen AZ. Trainer Phillip Cocu kan beschikken over een fitte selectie voor de wedstrijd die om 16.45 begint tegen de ploeg uit Alkmaar.

Na de slechte – met name de eerste helft –  wedstrijd in Utrecht is het nu tijd om in eigen helft beter van start te gaan. Phillip Cocu was niet tevreden na de uitwedstrijd in de Galgenwaard;

“We kunnen niet tevreden zijn over de eerste helft vorige week, maar het blijft voetbal. Utrecht is een goede ploeg, speelde voor het eerst thuis en wilden ook goed voor de dag komen. Het bevestigt wat ik altijd zeg. Je moet van een hoog niveau zijn om te winnen, altijd. Maar ik heb ook goede dingen gezien. We zijn van een achterstand terug gekomen. We waren in staat om een tactische omzetting te doen en te winnen. Dat stemt me tevreden, al moeten we naar een situatie waarin we zelf de regie bepalen.”

Jeroen Zoet in actie vorig seizoen in Alkmaar
Jeroen Zoet in actie vorig seizoen in Alkmaar

Vanmiddag zal met name op de flanken van AZ gelet gaan worden. Daar zijn de Alkmaarders snel en zal met name dreiging vanuit gaan, verwacht de coach van ons PSV. De eerste wedstrijd wist AZ niet verder te komen dan een 2-2 gelijkspel tegen SC Heerenveen. De statistieken van de laatste wedstrijden zijn in het voordeel van PSV. De laatste 7 edities in het Philips Stadion werd door PSV winnend afgesloten. In totaal konden de Alkmaarders slechts vier keer de overwinning naar hun hand zetten. Vijf wedstrijden eindigde in een gelijk spel.

PSV kan vanmiddag gaan inlopen op Ajax, dat gisterenavond in eigen sporthal met 2-2 gelijk speelde tegen Roda JC.

Wat denk jij dat de uitslag gaat worden?

Reageer op dit bericht

Check Also

wJQGyr3iZcE.jpg

Ingezonden column: Lange weg naar normalisatie in het voetbal

Zaterdagavond 24 september 2016. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een heerlijke Awayday naar Excelsior Rotterdam. ...