woensdag , november 25 2020
psv-29-04-2007
Home / Blog / Met het laatste sprankje hoop op weg naar Zwolle

Met het laatste sprankje hoop op weg naar Zwolle

Iedereen kent inmiddels het scenario. Wij zullen vandaag meer punten moeten pakken dan dat 020 doet. Onze concurrent op doelsaldo voorbij gaan wordt wel heel lastig, een doelpunten verschil van 6 is immers bijna onmogelijk om goed te maken in een wedstrijd. En dit alles in de wetenschap dat Ajax op bezoek gaat bij het al uitgespeelde de Graafschap en wij naar PEC Zwolle moeten dat nog volop strijd voor een plek in de Europa League play offs. Maar wij zijn PSV, wij laten ons niet uit de weg slaan. Zo lang er een sprankje hoop is, gaan we er vol voor. Meer dan winnen vandaag op het kunstgras in Zwolle kunnen we helaas niet doen. Aan de steun van de supporters zal het ook deze keer zeker niet liggen; voor de zoveelste keer dit seizoen zal PSV gesteund worden door een uitverkocht uitvak. Eendracht maakt macht.Waarom zou vandaag, zondag 8 mei 2016, niet net zo’n memorabele en fantastische dag kunnen worden als dat zondag 29 april 2007 was? Onze kans was destijds nóg kleiner dan dat hij nu is. Zowel Ajax als AZ stonden boven ons. AZ zou wel even winnen van laagvlieger Excelsior en zelfs al zou dat niet gebeuren dan was het wel Ajax dat er overheen zou denderen. Maar niets van dat alles, wij worden ‘gewoon’ kampioen. Met een doelpunt verschil. U kent het verhaal. Laten we er morgen dus vooral niet met de pet naar gooien maar er met zijn allen vol voor gaan, zowel de spelers op het veld als de supporters op de tribune. Het is goed om vertrouwen uit te spreken. Velen verklaren Luuk de Jong misschien voor gek. Het zou pas gek zijn als onze aanvoerder nu al zou zeggen dat het eigenlijk een onmogelijke missie is.

Ik deel enigszins de mening dat de plek waar je na 34 wedstrijden staat ook de plek is waar je thuis hoort. Maar anderzijds heb ik, mochten we strijdend ten onder gaan en als tweede eindigen, een extra wrang gevoel bij dit seizoen. Natuurlijk voel ik mij trots na de fantastische resultaten in Europa. Voor mij is er echter het gevoel dat PSV dit jaar kampioen had MOETEN worden en dat wij ook de terechte kampioen waren geweest overheersend, zeker de eerstkomende tijd. Extra versterkt door de actualiteiten van de afgelopen weken. Ajax werd natuurlijk wel erg opzichtig geholpen door de scheidsrechters. Waarschijnlijk kost zo’n fout van Makkelie ons uiteindelijk wel de titel, maar dat is achteraf te makkelijk. We hebben het zelf laten liggen tegen, met alle respect, de kleintjes. Puntverlies tegen bijvoorbeeld Excelsior, Roda JC en ADO mag je als kampioenskandidaat natuurlijk nooit gebeuren. En dan vooral de manier waarop. En ook hier is wederom de kanttekening te maken dat er erg veel pech in het spel was. Martin Hansen, keeper van ADO, maakt natuurlijk nooit meer zo’n goal. Roda zal de volgende keer wel degelijk terug gefloten worden bij zo’n overduidelijke buitenspel situatie en Excelsior zal niet snel meer een wedstrijd spelen met een effectiviteit van 100%. Maar achteraf is ook dit alles te makkelijk om als hoofdredenen aan te geven voor het mislopen van het kampioenschap. We hebben het, al dan niet vanwege vermoeidheid door de zware Champions League potjes, niet kunnen bolwerken in de thuiswedstrijd tegen Ajax. Dat is waar het kampioenschap beslist is.

Voor mij bestaat er maar een echte kampioen dit seizoen. Ajax speelt wekelijks saai en inspiratieloos voetbal. Het werd vernederd door Rapid Wenen in de derde voorronde van de Champions League en ook in het lager aangeschreven Europa League toernooi waren tegenstanders als pakweg Molde FK de baas over die arrogante lui uit 020. En dat terwijl wij pas na 210 minuten voetbal en 16 penalty’s capituleerden voor misschien wel Europa’s beste team van dit seizoen. Feit is echter wel dat wanneer Ajax vandaag wint het met de schaal zal staan. En dan moeten wij nog hard aan te bak om te voorkomen dat we volgend seizoen onze Europese potjes op donderdag spelen in het Oostblok.

Laten we er met zijn allen gewoon vol voor gaan. En laten we hopen dat juist die puntjes die we hebben gepakt tegen de kleintjes uiteindelijk net de punten zijn die we voorstaan op Ajax. Een extra succeswens naar de strijders van de Graafschap. Even opletten dat wij niet gebeld worden door de KNVB met de waarschuwing dat deze aanmoedigingsboodschap de regels overtreed 😉

Vooruit die Rood-Witten, vooruit PSV!

Wij zijn Eindhoven.

Reageer op dit bericht

Check Also

wJQGyr3iZcE.jpg

Ingezonden column: Lange weg naar normalisatie in het voetbal

Zaterdagavond 24 september 2016. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een heerlijke Awayday naar Excelsior Rotterdam. ...