woensdag , november 25 2020
psv-willemii
Home / Blog / Vier resterende finales

Vier resterende finales

Vier resterende finales Het klinkt misschien heel cliché, en u zal het vast en zeker meerdere malen hebben gehoord of gelezen de afgelopen dagen. Er zijn nog vier finales resterend in de Eredivisie. Er rest PSV simpelweg niets anders dan vier wedstrijden op een rij te winnen, beginnend zaterdag met de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade.

Vier prachtige avonden in de Champions League

Trainer Phillip Cocu en aanvoerder Luuk de Jong lieten onlangs al duidelijk merken dat het seizoen niet geslaagd is mocht PSV als tweede eindigen. Maar men kan zich hardop afvragen of het dan een goed of slecht seizoen is geweest. Ook al doe ik nooit aan doemdenken, ik heb me dit ook al meerdere malen afgevraagd. Ik kan moeilijk toegeven dat het bij het mislopen van het kampioenschap direct een slecht seizoen is geweest. Ik heb vier prachtige avonden mogen meemaken in ons eigen Philips Stadion in het kader van de Champions League, waar wij delen van de wedstrijden gelijkwaardig of zelfs beter waren dan topploegen als Manchester United en Atletico Madrid. Ook VFL Wolfsburg en CSKA Moskou gingen zonder punten weer naar huis. Daarnaast hebben de meeste trouwe supporters drie heerlijke uitwedstrijden mogen ervaren in Wolfsburg, Manchester en Madrid. Nul keer gescoord, maar wel drie keer een heerlijk feest op de wedstrijddag. In Wolfsburg was er het gevoel dat er meer in zat, het punt bij United voelde als een overwinning en in Madrid had niemand het voor mogelijk gehouden dat PSV het überhaupt zo ver zou schoppen. We mogen wel stellen dat we het Nederlandse voetbal het eerste zetje in de goede richting hebben gegeven op de terugweg naar internationale erkenning.

2016-04-14

De schaal komt gewoon weer naar Eindhoven

Ik, en hoop vele andere supporters met mij, kan dus niet stellen dat het een dramatisch seizoen is geweest mochten we de titel mislopen. Het is komend weekend één jaar geleden dat we na lange tijd onze 22e landstitel mochten vieren. Wat een onvergetelijk feestweekend was dat! De heerlijke wedstrijddag op zaterdag, waar we na een 4-1 overwinning op SC Heerenveen de schaal in ontvangst mochten nemen. Het bleef die avond nog lang gezellig op het Stratumseind. De zondag overtrof het zelfs; maar liefst honderdduizend mensen waren in de binnenstad van Eindhoven op de been om de titel van PSV te vieren met de huldiging op het Stadhuisplein als groot hoogtepunt. Dat willen wij dit jaar weer heel graag meemaken! En dat zorgt automatisch ook dat we wederom verzekerd zijn van schitterende Europese trips in de Champions League. Motivatie voldoende. Laten we vier wedstrijden vlammen en onze stinkende best doen, zowel de spelers op het veld als de supporters op de tribune. Wie weet waar we eindigen. Onze algemeen directeur heeft er in ieder geval alle vertrouwen in, de schaal komt gewoon weer naar Eindhoven!

Eendracht maakt macht!

Yorrith Haan

Reageer op dit bericht

Check Also

wJQGyr3iZcE.jpg

Ingezonden column: Lange weg naar normalisatie in het voetbal

Zaterdagavond 24 september 2016. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een heerlijke Awayday naar Excelsior Rotterdam. ...