vrijdag , januari 28 2022
Home / Blog / DE WONDEREN EN STERREN IN HET PSV SHIRT

DE WONDEREN EN STERREN IN HET PSV SHIRT

Van Jaap Stam tot aan Romario. Van rasverdedigers tot aan flamboyante aanvallers. Allen hebben zij gelopen in het PSV shirt. Stam natuurlijk ongekend sterk in de defensie en Romario als het wonder van Brazilië. Zoals Eindhoven hierna ook Ronaldo heeft leren kennen. Om maar enkele namen te noemen. Die Brazilianen dolde de hele Eredivisie dol en maakte doelpunt na doelpunt. Niet te stoppen waren zij. Hun trucjes en magische bewegingen staan ons in het geheugen gegrift. En wat te denkePSV shirtsn van het koningskoppel Luc Nilis en Ruud van Nistelrooij? De assists van de Belg op onze Ruud daar in de zestien, dat waren er vele. Een unieke combinatie van twee spelers die tot stand kwam op de velden van PSV. Luc Nilis, die nergens zo heeft geëxcelleerd als in het Philips Stadion. Nooit meer een spits heeft gevonden die hem zo aanvoelde als van Nistelrooij. Dat an sich is al een bijzonder gegeven.

 

Net zoals Mateja Kežman, de doelpuntenmachine uit Servië, bij geen andere club zo vaak het net wist te vinden als bij PSV. Wonderschone goals kenmerken Kežman, van passeerbewegingen en grove schoten tot stiftjes en geplaatste ballen. Hij was de nummer 9 die alles in huis had. Na elke goal met de duimen naar dit nummer. Dit was zijn DNA. Het zijn de wonderen van de club. Aissati is nog zo’n wonder. Op zijn 17de was hij de jongste Champions League debutant van PSV ooit. De bescheiden en goedlachse speler die buitengewoon flexibele kapbewegingen had. Getraind door dezelfde trainer als die van Ibrahim Afellay. Beide speelden zij samen als jonge broekies op het veld en het publiek heeft ervan genoten. Het Marokkaanse sprookje dat tot leven kwam. Uit de eigen jeugd. Het moest dus niet altijd komen van het uitstekende scoutingsteam van PSV. Kampioenschap na kampioenschap wist de club binnen te halen en telkens weer mocht het team deelnemen aan het hoogst haalbare toneel, de Champions League.

KVHng89qJdA.jpg

Het miljoenenbal waar de sterren zich met trots presenteerden. Uit bij PSV was nooit een makkelijke wedstrijd. Ook niet voor AC Milan, FC Barcelona, Manchester United. Voor niemand niet. De meest recente ster die PSV heeft vertegenwoordigd is toch wel Arjen Robben. Zijn razendsnelle acties als flankspeler, zijn assists, zijn doelpunten, zoals alleen hij beweegt, het kenmerkt de jongen uit Groningen. Je hebt sterren als Robben, Romario, Ronaldo en Kežman, en je hebt een boegbeeld van de club. Hierbij denkt men in Eindhoven toch wel aan niemand minder dan Mark van Bommel. De ‘slinkse’ middenvelder die altijd op het randje speelde om het team te laten winnen. Even een gele kaart als het moet, even praten met de scheids als het moet. Alles in het teambelang. Mark is een icoon en vooral ook een jongen van de club. Hij heeft rood-wit bloed en wordt geadoreerd door iedere Eindhovenaar. Als hij het PSV shirt aan heeft, hoog in de tribune, gaat menig hart sneller kloppen. Het Eindhovense voetbalshirt in verschillende kleuren. Alles van de club. Het PSV-thuisshirt in het wit en rood. Het PSV-uitshirt in het groen. Het PSV-trainingsshirt in het blauw. De jeugd ziet in van Bommel en in alle andere spelers een voorbeeld. Zij willen de volgende zijn. De volgende ster, het volgende wonder. Wij kijken ernaar uit.

Reageer op dit bericht

Check Also

16091866T0274

PSV wint van Roda JC in het beker toernooi

Ondanks een ongebruikelijk record heeft PSV vanavond eenvoudig de volgende ronde van het KNVB Beker ...